Saturday, January 16, 2010

Melbourne




På söndags morgonen körde vi vidare till Sandringham utan för Melbourne där Jennifer bor. När vi kom fram åt vi Melbournes bästa Fish and Chips med haj kött. Det är ungefär så nära haj jag tänker komma. Mellandagarna i Melbourne gick snabbt ena dagen var vi på ett shoppingcenter med 530 affärer och Australiensarna var som galna på rean, andra dagen cyklade vi runt i Melbourne på tandemcyklar längs Yarra river..

Dagen före nyårsafton körde vi ner till Apollo Bay med Jennifer. Vi bodde på ett jättefint ställe som låg precis vid havet och såg typiskt franskt ut, med snirkliga sängar och mönstrade tekannor.

På nyårsafton körde vi längs med Great Ocean Road och kollade på De Tolv Apostlarna som är sandklippor i havet, men med hjälp av vattnet och vinden har 4 av De Tolv Apostlarna vält och nu är de bara åtta. Vi fortsatte till Port Campbell där vi stannade och badade i en vik. Det var iskallt vatten. Det kändes nästan som man badade på nyårsafton hemma i Sverige, bara det att det var närmare 40° i luften. Australiensarna kunde inte bärga sig och började skjuta raketer redan kl. 22.00.

Dagen efter åkte vi tillbaka till Melbourne. Vi stannade till och gick på en stig genom en regnskog och precis då började det åska och blixtra, så vi fick springa tillbaka till bilen igen. Men vi fick i alla fall veta varför det kallas regnskog. På vägen såg vi en vilse Koala som hade hamnat på fel sida om vägen och saknade sitt Eukalyptusträd.

No comments:

Post a Comment