Friday, January 22, 2010

Perth













Nu snackar vi storstad, även om Perth inte kändes så jättestor var den ju större än de andra hålorna vi hade kört igenom. I Perth gjorde vi vad man gör i en stor stad SHOPPAR!!!
Vi bodde på Miss Maud som startades av en svensk. Träffade vi på världens effektivaste servitris som nog hade fått en sockerkick .

Jag och mor åkte ut till Rottnest Island som ligger precis utanför Perth. Far och Anton stannade i Perth för det var 40 min båtresa (man vill inte se både en åksjuk Anton och far, vilket man riskerar 40 min på ett vågigt hav). Vi hyrde cyklar och cyklade upp och ner, kulle efter kulle. Vi stannade vid små vikar och snorklade eller bara badade. Fiskarna här var stora men inte så färgglada, mer vita, gråa och lite rosa. Det bästa var quokkas som är små pungdjur, de ser ut som små känguruer men med musansikte ( sååå söta!! ). Nackdelen med dem är att de tigger mat så man får akta sina väskor. Den första vi såg skrämde mor när den hoppade upp mot kameran när mor skulle ta kort på den 

Från en storstad till en ännu större stad nämligen Singapore. Vi började vår hemresa med en övernattning där. Sista gången att svettas innan vi kom hem till ett 50 grader kallare Sverige. Borta bra, men hemma bäst.

No comments:

Post a Comment