Friday, January 22, 2010

Monkey Mia



Mil efter mil och inte en enda bil i sikte, men plötsligt… det känns som hela jordens befolkning har samlats på samma campingplats, Monkey Mia. Trots ett värdelöst kök hade ett hundratal personer samlats för att säga gomorron till delfinerna. Med samma tanke hade de alla satt klockan på 7.00. Det som är så speciellt med delfinerna i Monkey Mia är att de är helt vilda men kommer in till strandkanten varje morgon samma tid för att bli matade. Om man har tur kan man få chansen att mata en. Så har de gjort varje morgon i 20 år, senaste gången det inte hade kommit på morgonen var för 4 år sedan. MEN, morgonen före vi kom till Monkey Mia hade delfinerna inte dykt upp!Vi gick upp när klockan ringde, gick ner till stranden och satte oss att vänta och vänta… tiden gick men inga delfiner syntes till.

På kvällen gick vi på en tur med en Aboriginal som berättade att det djuren kunde äta kunde människorna äta och att namnet ”Monkey Mia” kommer ifrån en vit flicka som ligger begravd på Aboriginal mark och att ”Mia” betyder hem.

Nästa morgon gick vi ner till stranden och höll tummarna och… jaaa! Det var inte en 15 stycken men två i alla fall, en mamma och en liten unge . De som höll koll på delfinerna berättade att mamman som heter Puck och ungen hade blivit attackerade av hajar. Senare på dagen när vi badade kom det fler delfiner som simmade mot oss i vattnet och var nyfikna.

No comments:

Post a Comment