Saturday, January 16, 2010

Karijini

Regn!! När vi satt och åt middag i Port Hedland på en gömd liten restaurant började det plötsligt spöregna. Australiensarna på puben bredvid blev helt galna. De började glida på magen i vattnet utan för restaurangen. Undrar hur de mådde dagen efter, eftersom det var asfalt under vattnet.

Tidigt nästa morgon började vi köra till Karijini. Vi bodde på ett ställe som verkligen låg ”in the middle of nowhere” och så långt ifrån Hilton Hotel men kan komma. Anton beställde en Hawaii Burgare och fick hamburgarbröd med falukorv i, jag menar vem lägger en falukorv i en Hawaii Burgare??. Inte nog med det, när vi skulle höra om det gick att köra en dag tidigare än vi tänkt för det var för varmt (upptill 46°) sa hon i receptionen att det inte gick (helt förstående) och att vi kunde ju stanna på vårt rum resten av tiden där det fanns luftkonditionering ☺☹.

Så lätt gav vi oss inte ändå. Jag besteg mina rädslor och klättrade på level 5(level 6 är den svåraste nivån, där behöver man skyddsutrustning och en utbildning i klättring). På level 5 klättrar man där det inte finns anpassade vägar och ibland måste man simma i vattenhål för att kunna fortsätta. När man har klarat det kommer man till en helt annan värld känns det som. Vattenhål med alldeles klart vatten omringat av höga röda klippor och ingen är där ☺.





No comments:

Post a Comment